torsdag 28. april 2011

Ny handlingsplan nye muligheter

Selv om vi bare er snart halvveis i 2011 har vi allerede startet arbeidet med handlingsplan for 2012. Det er en stor prosess som skal gjennomføres og mange som skal delta i å forme innholdet, derfor trengs tiden. I tillegg må handlingsplanen være klar i god tid til budsjettprosessen i fylkeskommunen og hos andre virkemiddelaktører.



Regional delplan reiseliv ble vedtatt 29.april 2010, og første handlingsplan gjelder 2010 og 2011. Denne finner du her: http://www.bfk.no/Modules/theme.aspx?ObjectType=Article&ElementID=13637&Category.ID=5396&Itemid=2283

Regional delplan reiseliv identifiserer 3 hovedutfordringer for reiselivet i Buskerud frem mot 2016. Det å bli mer bærekraftig er en av de, det andre er utfordringene knyttet til å få produktene ute i et relevant marked, og alt arbeidet som må til for å klare å skaffe kunder til våre produkter og at kundenetilfredsheten er god, og verdiskapingen øker. Den tredje utfordringen er knyttet til kompetent arbeidskraft og investorer for næringen.

Det er i 2010 og 2011 lagt stor vekt på oppstart av markedsprogram, bærekraftprogram og kartlegging av kompetansenivå i næringen. Det er også en del konkrete utviklingsprosjekter som igangsettes for felleskapet, feks Ringvirkningsanslyse og arbeidet med Reiselivsmonitor som vi tidligere har presentert her.

For 2012 vil markedsutfordringene fortsatt stå i fokus, og implementering av sertifiseringsordninger for bærekraft være et satsingsområde. Ellers står vi nå i denne fasen friere til å vri satsingen i den retningen som brenner mest. Men hva brenner mest nå?

Innspill til tiltak og fellestiltak for 2012 vil være kjærkomment. Team Reiseliv skal 26.mai diskutere handlingsplanens innhold, og gjøre opp status for form og hvor langt man er kommet på tiltak fra 2010 og 2011. Utfordringene for særlig innlandsreiselivet er mange, og siste vinters gjesteutvikling fra inn og utland gjør markedssituasjonen for en del områder mildt sagt krevende. Hva kan vi sammen gjøre med det? Kompetansetiltak er høyt på agendaen, men hva trenger egentlig reiselivet av kompetansetiltak? Destinasjoner og regioners evne og vilje til samspill og samarbeid er som vanlig vanskelig?

Har du innspill? Post gjerne innlegg her i bloggen så kan vi få til en diskusjon eller på facebooksiden vår. Vil du sende en mail gjør du det til bente.bjerknes@bfk.no

Hjelp oss med forarbeidet til ny handlingsplanen gjennom gode innspill og synspunkter